Vi vänder oss framför allt till dig som är mellan 6 och 25 år, men alla är välkomna, oavsett ålder! Vi arbetar för att ge unga hundintresserade möjlighet att utbilda sig, att få tävla med sin hund, att träffa andra i samma ålder och att få ha kul tillsammans med sin hund. I vår organisation är det vi ungdomar som bestämmer över vad vi ska göra.

 

Som medlem hos oss får du många förmåner. Kika på den här sidan för mer information om förmåner

Huvudmedlem 300kr
                    

Det kostar 300:- för 12 månader (Tidigare höjning och skillnad i avgift beroende på ålder har återtagits av SHU)
Vårt medlemskap är rullande, du är alltså medlem ett år från det att du betalat in avgiften. Ditt medlemskort skickas hem till dig inom ca en månad efter det att vi fått betalningen.

Syskonmedlemskap 150 kr

En medlem betalar fullt och ett syskon betalar 150 kr
Har du ett syskon som också vill bli medlem i Sveriges Hundungdom? Vill ni inte betala ett fullt medlemskap till finns syskonmedlemskapet som alternativ: Syskonet skall vara mellan 6 och 25 år och bo på samma adress som du. Syskonmedlemskapet innebär att man får alla medlemsförmåner utom medlemstidningen. Syskonmedlemskapet gäller fram till och med du är 25 år.

För dig mellan 6 och 25 år - välj till ett medlemskap i en Specialklubb

Är du mellan 6 och 25 år har du rätt till Ungdomsmedlemskap i vissa av Kennelklubbens specialklubbar. Det betyder att du får två medlemsskap för samma medlemsavgift. En av de specialklubbar du kan välja är Svenska Brukshundklubben (SBK) . SBK har grundläggande hundägarkurser och utbildningar som passar de flesta hundägare och de finns i nästan alla kommuner. Du kan välja om ditt ungdomsmedlemskap i SBK ska gälla för en av deras lokalklubbar eller någon av SBKs rasklubbar. SBK anordnar också tävlingar i agility, bruks och lydnad samt funktionärsutbildningar.

För vissa specialklubbar räcker ungdomsmedlemskapet upp till och med du är 18 år. Vi hoppas dock att samtliga specialklubbar snart ska komma med i samarbetet när det gäller ungdomsmedlemsskapet. Specialklubbarna är ofta inriktade på vissa hundraser eller rasgrupper. De ordnar kurser, träffar, tävlingar och utställningar för sina medlemmar med inriktning på vissa hundraser och deras användningsområden.

För dig mellan 6- 18 år - Svenska Kennelklubben, länsklubb

Upp till och med 18 år blir du som medlem i Sveriges Hundungdom automatiskt medlem i Svenska Kennelklubben (SKK) och den länsklubb där du bor. Länsklubben är en geografisk del av Kennelklubben och de anordnar t ex internationella och nationella utställningar. De har också kurser, föreläsningar, studiecirklar mm. För dig är medlemsskapet extra förmånligt då du får tre medlemsskap för samma medlemsavgift. (Sveriges Hundungdoms lokalklubb, SKK Länsklubb samt en specialklubb som du själv väljer).

Har du frågor?

Gå till sidan "Bli Medlem" här nedan - längst ner på sidan du kommer till finns telefonnummer och mejladress för frågor angående medlemsskap.
OBS att du kan bara bli medlem genom att följa instruktionerna på denna sida, det går inte att bli medlem via lokalklubben